Itsenäisen ammatinharjoittajan reseptien kirjoitus

Monta asiaa huolehdittavana, reseptinkirjoituksen hoidat Medireseptillä

Itsenäisenä ammatinharjoittajana toimiva terveydenhuollon ammattilainen ei ole virka- eikä työsuhteessa, vaan toimii yrittäjänä. Toimiaksesi ammatinharjoittajana on sinun huolehdittava käytännön toimista potilastyön lisäksi.

Itsenäisenä ammatinharjoittajana voivat toimia kaikki lääkärin tutkinnon Suomessa suorittaneet henkilöt. Lupa tarvitaan Valvirasta lääkärin ammatin harjoittamiseen laillistettuna ammattihenkilönä, minkä lisäksi aluehallintovirastolle on tehtävä kirjallinen ilmoitus vastaanottotoiminnan aloittamisesta.

Tietojärjestelmien hankinta on yksi eteen tulevista asioista

Koska lääkemääräyksiä voi kirjoittaa vain sähköisesti, sinun täytyy liittyä Kanta-palveluihin reseptien osalta. Sähköisen reseptinkirjoituksen ja Reseptikeskukseen tallennuksen myötä lääkemääräykset näkyvät potilaalle Omakannan kautta ja muille hoitaville tahoille Kannan välityksellä.

Tietojärjestelmän valintaan vaikuttavat hinnan lisäksi asennuksen ja käytön helppous. Selainpohjaiset palvelut on helppo ottaa käyttöön ilman työläitä ohjelmistoasennuksia. Tietojärjestelmät saattavat myös rakentua useista osista, jolloin täytyy varmistua niiden yhteensopivuudesta.

Selainpohjaista Medireseptiä voit käyttää joko olemassa olevan potilastietojärjestelmäsi rinnalla täysin integroidusti tai kokonaan ilman järjestelmää. Lue lisää Medireseptistä itsenäisille ammatinharjoittajille.

PS. Kun perustat oman vastaanoton ja sekä kirjaat että arkistoit potilastiedon sähköisesti, sinun tulee liittyä Kanta-palveluiden kautta Potilastiedon arkistoon reseptien lisäksi. Kantaan liittymisestä saat lisätietoa Kanta-sivuilta. Halutessasi voit tilata tukea Kanta-liittymiseen meiltä.

Mikäli sinulla ei vielä ole potilastietojärjestelmää, voit tutustua kevytjärjestelmä Siroon, jolla hoidat vastaanoton perustoiminnot, Kanta-yhteyden ja reseptinkirjoituksen.

Tutustu Medireseptiin