Itsenäisen ammatinharjoittajan reseptien kirjoitus

Monta asiaa huolehdittavana, reseptinkirjoituksen hoidat Medireseptillä

Itsenäisenä ammatinharjoittajana toimiva terveydenhuollon ammattilainen ei ole virka- eikä työsuhteessa, vaan toimii yrittäjänä. Toimiaksesi ammatinharjoittajana on sinun huolehdittava käytännön toimista potilastyön lisäksi.

Itsenäisenä ammatinharjoittajana voivat toimia kaikki lääkärin tutkinnon Suomessa suorittaneet henkilöt. Lupa tarvitaan Valvirasta lääkärin ammatin harjoittamiseen laillistettuna ammattihenkilönä, minkä lisäksi aluehallintovirastolle on tehtävä kirjallinen ilmoitus vastaanottotoiminnan aloittamisesta.

Tietojärjestelmien hankinta on yksi eteen tulevista asioista.

Koska lääkemääräyksiä voi kirjoittaa vain sähköisesti, sinun täytyy liittyä Kanta-palveluihin reseptien osalta. Sähköinen reseptinkirjoitus ja tallennus Reseptikeskukseen hoituvat kätevästi Medireseptin avulla. Medireseptiä voit käyttää joko olemassa olevan potilastietojärjestelmäsi rinnalla täysin integroidusti tai kokonaan ilman järjestelmää.

Kun perustat oman vastaanoton ja sekä kirjaat että arkistoit potilastiedon sähköisesti, sinun tulee liittyä Kanta-palveluiden kautta Potilastiedon arkistoon reseptien lisäksi. Kantaan liittymisestä saat lisätietoa Kanta-sivuilta. Halutessasi voit tilata tukea Kanta-liittymiseen meiltä.

Mikäli sinulla ei vielä ole potilastietojärjestelmää, voit tutustua kevytjärjestelmä Siroon, jolla hoidat vastaanoton perustoiminnot, Kanta-yhteyden ja reseptinkirjoituksen.